Jeugdcompetitie

Buiten het volgen van tafeltennistrainingen en vrijspelen wordt er bij tafeltennis ook competitie gespeeld. Bij tafeltennis worden er twee competities per jaar gespeeld, respectievelijk een voorjaars- (januari t/m april) en najaarscompetitie (september t/m december) die beide bestaan uit 10 wedstrijden (5x uit en 5x thuis). De wedstrijden voor de jeugd worden allemaal op zaterdag afgewerkt. De thuiswedstrijden worden gespeeld in sporthal De Zijde. De uitwedstrijden vinden in de regio West plaats, welke gelijk is aan de provincie Zuid-Holland.

Competitievormen
Een tafeltennisteam bestaat in principe uit 3 personen. Je speelt allemaal drie sets (enkelspel), dat maakt het totaal 9 sets. Daarnaast zullen twee spelers ook een dubbelspel spelen. Dit betekent dat een tafeltenniswedstrijd uit 10 sets bestaat. Elke set wordt ‘best of 5’ gespeeld en dit houdt in dat de speler die als eerste 3 games (van 11 punten) wint de set wint en daarmee een punt voor het team scoort. Elke set die gewonnen wordt levert het team 1 punt op en op deze manier ontstaat een ranglijst. Een team kan uit meer dan 3 spelers bestaan zodat je kunt rouleren en niet elke week hoeft te spelen. De totale wedstrijdduur is gemiddeld 3 a 4 uur.
Voor de jongste spelers (t/m leeftijdscategorie O13) is er een duocompetitie. Hierin wordt er 2 tegen 2 gespeeld, dus 4 enkels en 1 dubbel. Dit halveert de totale wedstrijdduur tot 1,5 a 2 uur. Ook hier geldt dat een team uit meer dan 2 spelers kan bestaan.

Coaches
Bij United TOGB worden de teams begeleid door coaches of ouders, die een gratis cursusavond aangeboden krijgen. Dit is afhankelijk van het aantal teams. Van ouders van competitiespelende jeugdleden wordt verwacht dat ze ongeveer 1x per seizoen een bijdrage leveren aan het draaiende houden van de vereniging. Hierbij kan gedacht worden aan het draaien van een paar uurtjes bardienst.

Opgeven voor de competitie
Alle jeugdleden worden voor aanvang van het competitieseizoen benaderd om competitie te spelen. Mocht je eerder al vragen hebben, schroom dan niet om je trainer te vragen of neem contact op met de wedstrijdsecretaris jeugd.