Seniorencompetitie

Buiten het volgen van tafeltennistrainingen en vrijspelen wordt er bij tafeltennis ook competitie gespeeld. Bij tafeltennis worden er 2 competities per jaar gespeeld, respectievelijk een voorjaars- (januari t/m april) en najaarscompetitie (september t/m december) die beide bestaan uit 10 wedstrijden (5 uit en 5 thuis). De wedstrijden voor de landelijke senioren en hoogte klasse van de reguliere regiocompetitie vinden plaats op zaterdag. De rest van de seniorencompetitie wordt op doordeweekse avonden afgewerkt waarbij de thuisavond van United TOGB de vrijdagavond is. De thuiswedstrijden worden gespeeld in De Zijde. De uitwedstrijden vinden in de regio West plaats, welke gelijk is aan de provincie Zuid-Holland.

Competitievormen afdeling
Senioren hebben keuze uit een reguliere (trio) competitie en een duocompetitie. In de triocompetitie bestaat een team uit 3 personen. Je speelt alle 3 tegen 3 tegenstander (3×3=9 sets). Uit het team zullen 2 spelers ook 1 dubbelspel spelen. Dit betekent dat een wedstrijd in de reguliere competitie uit 10 sets bestaat. Elke set wordt ‘best of 5’ gespeeld en dit houdt in dat de speler die als eerste 3 games (van 11 punten) wint de set wint en zo een punt voor het team scoort. Elke set die gewonnen wordt levert het team 1 punt op en op deze manier ontstaat een ranglijst. Elke wedstrijd spelen er dus minimaal 3 spelers (spelers die dubbelen hoeven niet te enkelen) maar een team kan uit meer dan 3 spelers bestaan zodat je niet elke week hoeft te spelen. De totale wedstrijdduur is ongeveer 3-4 uur. 
Aangezien de wedstrijden op doordeweekse dagen spelen en spelers eindigen rond 24:00 te laat vinden nemen steeds meer spelers deel aan de duocompetitie. Hierin wordt er 2 tegen 2 gespeeld, dus 4 enkels en 1 dubbel. Dit halveert de totale wedstrijdduur tot 1,5-2 uur. Ook hier geldt dat een team uit meer dan 2 spelers kan bestaan. 

Opgeven voor de competitie
Mocht je interesse hebben in het spelen van competitie neem dan vrijblijvend contact op met de wedstrijdsecretaris senioren. Hij gaat dan met jou op zoek naar een geschikt team.