Clubkampioen jeugd: Gjalt Kikstra

Onze allereerste clubkampioenschappen zijn op zaterdag 13 Januari gespeeld. In totaal hadden acht jeugdleden zich aangemeld. De acht deelnemers werden verdeeld over twee poules van vier waarvan de nummers 1 en 2 verder speelden in de halve finales. Ook werd doorgespeeld voor de plaatsen 5 t/m 8.

Poulewedstrijden
In poule 1 werden Lex, Roy, Dani van Velzen en Tijs ingedeeld. Dit leverde een paar mooie partijen op, waaronder een 5-setter tussen Lex en Roy, maar ook Dani en Roy hebben het erg spannend gemaakt. Hoewel Tijs in elke wedstrijd wel een game heeft gepakt, lukte het nog niet een wedstrijd te winnen.

In poule 2 speelden Gjalt, Jordy, Björn en Dani Timal. Ook hier een spannende 5-setter tussen Gjalt en Jordy. Björn wist het Jordy moeilijk te maken maar kon de partij niet winnen en Dani heeft 110% inzet getoond maar het leverde helaas geen punten op.

Halve finales
In de halve finales was Jordy met 3-1 te sterk voor Lex en wist Gjalt met 3-1 van Dani van Velzen te winnen. Voor de plaatsen 5 t/m 8 werden ook halve finales gespeeld. Beide wedstrijden werden pas in de 5e game beslist. Tijs won met 3-2 van Björn en Dani Timal versloeg Roy met 3-2.

Finale
De ‘grote mannen’ finale ging tussen Gjalt en Jordy. Het was Gjalt die de wedstrijd met 3-1 won en zich een jaar lang clubkampioen jeugd mag noemen.
De 3e plaats was voor Lex die Dani van Velzen met 3-1 versloeg in de strijd om het brons.

De overige plaatsen waren voor:
4e Dani van Velzen
5e Tijs
6e Dani Timal
7e Björn
8e Roy