Het NK B-C-D-E-F 2023

Op zaterdag deden Mark, Oliver, Riku en Benjamin mee bij de heren D. In de enkel was voor Mark, Oliver en Riku was de poulefase het eindstation. Riku wist één partij te winnen, Mark en Oliver wonnen er allebei twee. Helaas was dit niet voldoende om door te gaan naar het hoofdtoernooi. Benjamin wist tweede te worden in zijn poule en was daarmee gekwalificeerd voor het hoofdtoernooi. Achtereenvolgens werden Daniel Acatrinei (Wilvo/ttv Bergeijk) en Thomas Marres (Hoogland) met respectievelijk 3-1 en 3-0 verslagen. Voortgestuwd door de aanmoedigingen van spelers uit de regio West kwam Benjamin op een 2-0 voorsprong tegen Kenji van Enckevort (Temop-Team). De derde game ging nipt verloren met 12-14. Vanaf dat moment wist een ontketende Kenji de wedstrijd naar zich toe te trekken en eindigde hij het avontuur van Benjamin bij de laatste 16.

Benjamin in actie (rechts)

In het dubbeltoernooi wist Riku het hoofdtoernooi niet te halen met zijn gelegenheidspartner Robi Damnjanovic (TN). Mark en Benjamin wonnen overtuigend hun poule en bereikten het hoofdtoernooi. Ron Vollebregt (Smash (M)) en Richard Roossien (DOTO) werden met 3-1 verslagen. In de ronde van 16 bleken Jelle de Jongh met Robin Vos (Never Despair) in vijf games te sterk.
Oliver en zijn partner Kastriot Saracini (VVV) bereikten ook het hoofdtoernooi. In de eerste ronde keken ze tegen een achterstand aan van 2-0 met enkele matchpoints voor hun tegenstanders Stefan van der Lelie (Tafelten Zwolle) en Lars van der Zanden (Swift (D)). Op miraculeuze wijze wisten Oliver en Kastriot de game om te draaien, ze wonnen met 14-12. Dit luidde de comeback in waarin de laatste twee games eenvoudig gewonnen werden. De achtste, kwart en halve finales werden ook gewonnen door Oliver en Kastriot en de finale tegen Jasper Sauer en René Vrins bleek een prooi voor het duo; deze werd in drie games binnengesleept. Oliver en Kastriot mogen zich Nederlands kampioen dubbel in de D noemen. Gefeliciteerd Oliver en Kastriot!

Op zondag speelden Elly en Annika in de dames B. Elly wist het hoofdtoernooi niet te halen, ze pakte één overwinning in de poule en verloor twee keer nipt in vijven. Annika werd tweede in haar poule en ging verder in het hoofdtoernooi. Annika was in bloedvorm, ze versloeg Rosa Bosselaar (Hilversum) in vier games en in de halve finale stuurde ze de titelkandidaat Daantje Lommen (Westa) naar huis met een nipte 3-2 overwinning. Met de behaalde finaleplaats was ze verzekerd van een A-licentie en deelname aan het NK A. Als kers op de taart wist Annika ook de finale van Robin Klomp (SKF) in vijven te winnen. Gefeliciteerd met deze geweldige prestatie, Annika!

Annika Mars

Elly wist met haar partner Danique Vukman (Tielse TC) met een tweede plaats in de poule het hoofdtoernooi te halen. Na een overwinning tegen Marit Scheers en zilveren Paralympiër Frederique van Hoof (Trias), stuitten zij in de halve finale tegen Annika en Lynn Schijven (TIOS ’51). Dit gevecht werd door Annika en Lynn in vier games gewonnen. Waar Annika vorig jaar met de zus van Lynn de dubbeltitel wist op te eisen lukte dat dit jaar niet, de finale werd met 3-1 verloren van Jitte de Klerk en Faya Vooijs (Rijnsoever).

BenjaminLaatste 16 enkel, laatste 16 dubbel
MarkPoulefase enkel, laatste 16 dubbel
OliverPoulefase enkel, winnaar dubbel
RikuPoulefase enkel, poulefase dubbel
EllyPoulefase enkel, halve dubbel
AnnikaWinnaar enkel, finale dubbel