Milo de Boer wint in Lille

Op zaterdag 13 januari vertrok Milo de Boer in alle vroegte naar Lille om mee te spelen bij een internationaal toernooi. Milo had zich bij twee onderdelen ingeschreven (open klasse en klasse op rating).

Open klasse
Deze klasse startte om 11:00 uur met poulewedstrijden. Milo wist zijn twee wedstrijden eenvoudig met 3-0 te winnen waardoor hij zich schaarde bij de laatste 64. In die ronde trof hij een speler verdedigende speler met lange noppen op backhand. Ook deze partij ging met 3-0 naar Milo. Bij de laatste 32 stond Milo tegenover Benjamin Fruchart. Een Franse speler waar hij weleens tegen traint in het trainingscentrum in Metz. Deze als 5e geplaatste Fransman was helaas te sterk. Het was jammer dat hij deze speler al zo vroeg in het toernooi tegenkwam terwijl Milo zelf 17e geplaatst was.

Eigen klasse
In deze klasse hoefde Milo vanwege zijn rating geen poulewedstrijden te spelen maar was hij direct geplaatst bij de beste 32 spelers. Wederom trof hij daar een verdedigende speler met lange noppen op backhand maar ook deze keer kwam Milo niet in de problemen. Bij de laatste 16 was het een stuk spannender tegen Julien Stauber. Daar vergat Milo in de 4e game een 7-1 voorsprong te verzilveren, maar trok dit in de 5e recht met 11-6 winst. Met 12-10, 11-4 en 11-6 stoomt Milo door naar de halve finale waarin hij het opneemt tegen Alphonse de Castilla. Inmiddels was het 23:00 uur geweest waardoor het steeds zwaarder werd, maar Milo kon de focus vasthouden en won ook deze partij met 3-0.

De finale startte na middernacht in een nagenoeg verlaten speelzaal. Alleen de damesfinale was nog bezig. Na een solide 11-5 winst in de 1e game, pakte Titouan Savioli game 2 met 11-8. Milo zette zich schrap, gaf alles wat hij had en sloot het toernooi af met 11-6 en 11-1. Een laatste foutloze game.

Na de prijsuitreiking met gierende banden naar huis om zondagochtend om 4:00 uur eindelijk in bed te kruipen.