Milo de Boer wint Top 12 jeugd

Tijdens Pinksteren werd in Panningen het finaleweekend van de Nationale Jeugd Meerkampen gespeeld. Milo de Boer en Riku Takeshita, beiden onlangs lid geworden van onze vereniging, hadden zich voor deze eindronde geplaatst.

NJM
De Nationale Jeugd Meerkampen is het meest prestigieuze toernooi dat bij de jeugd gespeeld wordt. Dit toernooi start in het najaar en kent meerdere rondes gedurende het jaar. Uiteindelijk blijven de 12 beste spelers van Nederland over die in mei strijden om de titel.

Finale dag 1
Op 27 en 28 mei werd de finale gespeeld in de vorm van een 12-kamp. Riku schreef met coach Kento Nomura het toernooi vorig jaar op zijn naam in de categorie jongens O13. Dit jaar kwam Riku, die onlangs 14 jaar is geworden, uit in de categorie O15. Riku startte de dag met twee winstpartijen, maar kon in de resterende vier wedstrijden zijn spel niet goed genoeg opleggen aan zijn tegenstanders.

Riku in actie

Milo de Boer was als 3e geplaatst in de categorie O19 en startte tegen Martijn van Ham. Met 11-4, 11-8 en 11-6 werd de partij zonder problemen gewonnen en was de toon voor de dag gezet. Ook de overige 5 wedstrijden wist Milo zonder gameverlies door te komen en stond aan het einde van de dag, samen met zijn concurrenten Kas van Oost en Gabrielius Camara, nog ongeslagen bovenaan.

Finale dag 2
Het is altijd even afwachten hoe de start van zo’n tweede dag verloopt, maar met de vorm zat het nog goed. Riku begon gespannen tegen Borre Hermans, maar was na twee games helemaal los en won zijn eerste partij van de dag. Alleen de wedstrijd tegen Kenji van Enckevort (nummer 2) ging met 11-9 in de 5e game verloren, de rest van de dag bleef Riku ongeslagen wat uiteindelijk resulteerde in een mooie 5e plaats.

Milo de Boer na winst op Gabrielius Camara

Ook Milo begon de dag scherp. Zowel tegen Mads Oomen als tegen Djen Bakx werd met respectievelijk 3-1 en 3-0 gewonnen. De 9e partij van de 12-kamp was tegen Kas van Oost die ook nog ongeslagen was. Het agressief, aanvallende spel van Kas ligt Milo niet heel lekker, maar samen met zijn vader en coach Michel de Boer had hij daarop een goede tactiek bedacht. Dat wierp zijn vruchten af want Milo pakte een 2-0 voorsprong in games. In game 3 en 4 kreeg zijn tegenstander de kans om terug te komen en dwong een beslissende 5e game af. Milo bleef rustig en consequent spelen waardoor hij met 11-6 de zege binnenhaalde. Vlak daarna stond hij tegenover zijn andere concurrent, Gabrielius Camara. Wederom kwam Milo 2-0 voor maar ook hier moest uiteindelijk de 5e game uitsluitsel geven. Vanaf 4-4 liep Milo uit naar de winst (11-5) en stelde daarmee zijn 1e plaats in de poule veilig. De laatste wedstrijd tegen Ivan Kahn was daarom slechts een formaliteit, maar ook die schreef hij op zijn naam.

Milo de Boer na afloop: ”Ik ben ontzettend blij dat ik mijn laatste nationale jeugdtoernooi winnend én ongeslagen af heb kunnen sluiten. Ik ben ook weer geselecteerd voor de Europese Jeugdkampioenschappen, die van 14 t/m 23 juli in Polen gespeeld worden, dus de komende weken zal ik mij daarop gaan voorbereiden.”