Milo en Tim op podium bij Scylla Super Cup

Van onze A-selectie waren hoofdtrainer Michel de Boer, Milo de Boer, Tim Gras, Nolan Schultz, Rodrigo Escobar Ramirez en Emanuel Martins Ferreira uitgenodigd om op zaterdag 20 januari mee te doen aan de Scylla Super Cup. Het toernooi werd door de Leidse tafeltennisvereniging Scylla voor de tweede keer georganiseerd en net als vorig jaar wisten zij een super sterk deelnemersveld bijeen te krijgen met 24 topspelers.

Groepsfase
Het toernooi ging om 10:00 uur met poulewedstrijden van start. In poule A wist Tim een 2e plaats in de poule te bemachtigen door winst op Mark Smith en Nolan Schultz. Hierdoor was hij verzekerd van een plaats in de 1/8 finale. Rodrigo, Michel en Milo verloren in hun poule geen wedstrijd en plaatsen zich hierdoor ook bij de beste 16. Nolan en Emanuel werden in de poulefase helaas uitgeschakeld.

Michel de Boer serveert tegen Mads Oomen in de poulewedstrijd
Tim Gras (links) tegen Mads Oomen

Vervolgronden
Michel kon tegen een sterk spelende Lode Hulshof niet zijn beste spel laten zien en verloor de spannende strijd met 3-1. Milo trof in deze ronde verrassend de als nummer twee geplaatste Kas van Oost, die nipt zijn poule was doorgekomen. Met een 3-0 overwinning wist Milo door te dringen tot de laatste 8.

Tim speelde tegen Mads Oomen een ongekend spannende wedstrijd. In de beslissende 5e game wist Tim met 15-13 de winst binnen te halen. Rodrigo delfde het onderspit tegen Karawan Azad Saadi van TTV Assen.

In de kwartfinale moest Tim even wennen aan het spel van Azad Saadi, maar stond na verlies in de 1e game nog slechts 21 punten af en drong door tot de halve finale. Milo kwam tegen Jochem de Hoop 2-1 achter in games, maar wist het tempo dusdanig op te voeren dat hij game 4 en 5 met respectievelijk 11-3 en 11-4 won.

Halve finale
En toen troffen de twee clubgenoten, ex-teamgenoten, trainingsmaatjes en vrienden Tim en Milo elkaar in de halve finale. Ze kennen elkaars spel door en door en dat zijn altijd lastige wedstrijden. Milo had de beste focus en behaalde de finale door een 3-0 overwinning. Tim deelde samen met regerend Nederlands kampioen Barry Berben, die met 3-2 van Gabrielius Camara verloor.

Milo de Boer in actie

Finale
De finale werd gespeeld in best of seven (4 gewonnen games). Ook Milo en Gabi (Gabrielius) kennen elkaar door en door en behoren beiden tot de nationale selectie. Gabi (nummer 1 geplaatst) speelde sterk, maakte weinig fouten en nam een 3-0 voorsprong in games. Milo vocht zich terug en pakte game 4, maar moest daarna de winst aan Gabi laten. Voor Milo en Tim een mooie podiumplek. Van harte gefeliciteerd, daar kunnen jullie trots op zijn (en wij ook)!

V.l.n.r.: Joey Boekkooi (organisator), Milo de Boer, Gabrielius Camara, Tim Gras en Barry Berben