Riku Takeshita wint A-ranglijsttoernooi

Op zaterdag 11 november en op zondag 12 november werden in Tilburg jeugd ranglijsttoernooien gespeeld voor allerlei niveaus. Namens United TOGB kwamen Lex Jankok en Riku Takeshita in actie.

A-ranglijsttoernooi
Riku Takeshita, zelf pas 14 jaar, speelde mee in zijn eigen leeftijdscategorie O15 en een categorie hoger in O17. In de O17 strandde hij met één winstpartij in de poulefase. In zijn eigen leeftijdsklasse klopte hij in de poule al zijn tegenstanders met 3-0 en stroomde als poulewinnaar door naar de kwartfinale. Ook daar zette hij zijn zegereeks voort en wist met goed tactisch en aanvallend spel Yunah Ritzerveld met 3-0 te verslaan. Vanaf de halve finale kreeg Riku het iets lastiger met veel lange rally’s, maar hij was mentaal erg goed en knokte zich ook daar doorheen. Met 3-1 werd de als eerste geplaatste Kevin Ahlers aan de zegekar gebonden. In de finale ging Riku zeer goed van start en pakte game één en twee met 11-6 en 11-4 door rustig spel met veel topspin. Daarna kwam zijn tegenstander Madhav Anoop sterk terug en de wedstrijd leek te keren. Gelukkig kon Riku tot het einde zijn eigen spel en tempo blijven spelen en won daardoor heel knap met 3-1 de finale. “Riku heeft vandaag vooral zijn mentale en fysieke fitheid laten zien en dat leverde een prachtig resultaat op”, aldus trotse trainer en coach Kento Nomura.

C-Ranglijsttoernooi

Voor Lex Jankok was dit toernooi een grote uitdaging. Zijn tegenstanders hadden duidelijk meer trainingsuren achter tafel en sommigen speelden zelfs al in de landelijke competitie. Lex speelt zelf zeer verdienstelijk in de 2e klasse. Een paar games kon Lex in winst omzetten, maar verder was het vooral een leerzame dag.