Taverzo Open 2024

Op zaterdag 6 januari hebben zes jeugdleden van United TOGB meegedaan met de Taverzo Open in Zoetermeer. Muchen en Dilan kwamen samen uit in de E-klasse. Voor de D-klasse waren Dani van Velzen, Jordy en Roy ingeschreven en Riku was ingedeeld in de A-klasse.

In de klassen D en E waren meerdere poules waarvan de nummers 1 en 2 doorgingen naar de kwartfinales. Helaas zijn Muchen, Dilan, Roy en Dani niet de poulefase doorgekomen.
Jordy behaalde wel de kwartfinale waarin hij tegenover Yuan van ’t Oosten stond (een oud-teamgenoot van United TOGB). Jordy stroomde met een mooie 3-0 overwinning door naar de halve finale. Ook daarin was hij zijn tegenstander met 3-0 de baas. In de finale was het een stuk spannender, maar Jordy hield zijn hoofd koel en wist de wedstrijd met 3-2 te winnen!

Riku speelde in de A-klasse een 9-kamp. Van de acht wedstrijden wist hij er vijf te winnen wat hem uiteindelijke een 4e plaats opleverde.

Het was een ontzettend leuke dag. Ook leuk was dat trainer Kento aanwezig was en links en rechts tips heeft kunnen geven.

Een dag later was het toernooi voor de senioren. Hiervoor hadden Gjalt en Irina zich ingeschreven.
Zij hebben samen meegedaan met het dubbeltoernooi, maar zijn helaas niet door de poulefase heen gekomen. In het enkelspel kwam Irina uit in de Delta klasse en Gjalt in Echo klasse.
Deze poule was voor Irina net te sterk, maar Gjalt wist in zijn poule als 1e te eindigen. Helaas verscheen zijn tegenstander in de kwartfinale niet achter tafel en stroomde Gjalt zonder te spelen door naar de halve finale. Daarin moest hij de winst aan zijn tegenstander laten.