Twee NK titels voor Milo de Boer

In het Landstede Sportcentrum in Zwolle vond op 23 en 24 maart het NK Tafeltennis plaats. Voor Milo de Boer het moment om te laten zien waar hij de laatste maanden keihard voor heeft getraind. Loon naar werken want onze topsporter nam maar liefst twee titels meer naar huis.

Dubbelspel
Samen met vriend en eredivisiespeler Lode Hulshof vormde Milo een duo op dit NK bij het heren. Zij kwamen nog niet eerder samen uit in het dubbelspel, maar het bleek een gouden combinatie. Tot aan de finale stonden ze geen game af aan hun opponenten en wonnen ze alle wedstrijden met 3-0. Zelfs in de halve finale tegen Gabrielius Camara en Jochem de Hoop uit Schiedam die in 2021 de titel wonnen. In de finale stonden ze tegenover de broers Laurens en Stephan Tromer. De punten moesten gescoord worden op de ‘zwakste schakel’ Stephan want tweevoudig Nederlands kampioen Laurens Tromer bleek in een uitstekende vorm te zijn. De eerste game was nagenoeg foutloos en werd met 11-4 gewonnen door Milo en Lode. Tromer en Tromer trokken in game 2 de stand gelijk met 11-6. Daarna werd het spannender maar waren het Milo en Lode die op de beslissende momenten de juiste keuzes maakten. Met 12-10 en 11-9 werd de wedstrijd gewonnen en was de eerste Nederlandse titel bij de senioren een feit. Vorig jaar won Milo in het dubbelspel al een zilveren medaille. Een speciaal moment want dat deed hij samen met zijn vader en onze hoofdtrainer Michel de Boer.

Enkelspel
Op donderdagavond werd de loting voor het NK verricht door de Nederlandse Tafeltennisbond. Milo, die zelf als 3e geplaatst was op basis van de ranglijst van maart, was tevreden. In de halve finale zou hij titelhouder Barry Berben kunnen treffen en zag kansen. Maar eerst zaterdagmiddag ronde één tegen Nolan Schultz, ook lid van onze club, een niet te onderschatten tegenstander. De focus was goed en met 4-1 werd de winst binnengehaald. In de avond de wedstrijd tegen Rino Albers uit Limburg voor een plek in de kwartfinale. Met 11-5, 11-6, 11-7 en 11-5 kwam Milo geen enkel moment in de problemen en kon zich gaan voorbereiden op de kwartfinale tegen Colin Rengers op zondagochtend.

Finaledag
Uitgerust en scherp stond Milo achter tafel en plaatste zich met uitstekend spel bij de beste 4 door een 4-1 overwinning. Tegen de verwachtingen in trof hij in de halve finale niet de regerend kampioen Barry Berben, maar het jonge talent Brent Ronde die in een thriller met 4-3 had gewonnen. Even schakelen en de tactiek opnieuw bepalen met vader en coach Michel de Boer. En die bleek uitstekend te werken want binnen 20 minuten was de klus geklaard (4-0) en kon Milo zijn eerste NK finale gaan spelen in het heren enkelspel. Om de felbegeerde titel te winnen moest hij niemand minder dan Laurens Tromer verslaan, de ex-internationaal die al meerdere finales won. In een bomvolle arena ging de finale om 16:45 uur van start. Laurens was in vorm en overrompelde Milo volledig in de eerste game met 11-1. Ook game 2 leek naar Laurens te gaan, maar daarin wist Milo een 6-9 achterstand om te buigen naar een 11-9 overwinning. De wedstrijd lag weer volledig open. Ook in de 3e game was Milo op de beslissende momenten beter en kwam op voorsprong. Deze voorsprong werd op magistrale wijze uitgebreid door een bijna foutloze game van 11-3. In de 5e game heeft Milo maar liefst drie keer op matchpoint gestaan maar kon deze niet verzilveren. En zo kwam Laurens weer helemaal terug in de wedstrijd en hing alles af van de beslissende 7e game. De 19-jarige Milo was de spanning de baas en had op 10-6 wederom matchpoints. Bij 11-7 was het gedaan en is de eerste Nederlandse titel in het heren enkelspel een feit. Een mooie bekroning op het harde werken! Milo treedt hiermee in de voetsporen van zijn vader die in 2010 en 2021 (op 51-jarige leeftijd) de titel wist te veroveren.

Overige resultaten
In het mixed dubbelspel wist Tim Gras samen met Karlijn van Lierop de kwartfinale te behalen. Zij werden daarin uitgeschakeld door de latere winnaars Tali Cohen en Barry Berben die hun titel prolongeerden.
Dobrila Jorguseska behaalde in zowel het enkelspel als beide dubbels (dames en mixed) de halve finales.
Jeroen Kivits behaalde in de eerste ronde een mooie 4-0 overwinning op Stephan Tromer maar werd daarna uitgeschakeld door Barry Berben. Nolan Schultz kwam tot de kwartfinale in het mixed dubbelspel met partner Melanie Bierdrager.

Ook was Mark Heezen dit weekend actief als scheidsrechter. De kers op de taart was het leiden van de damesfinale op zondag.